WIE ZIJN WIJ

Wij zijn gezinshuis Koerselman. 

Wij zijn Maarten en Gerlin Koerselman. We wonen aan de rand van het dorp in een vrijstaand huis. We hebben de nodige ruimte om het huis, waarin voldoende speel en ontspan ruimte is voor iedereen.

Onze eigen drie volwassen dochters wonen allemaal op zich zelf, maar komen regelmatig gezellig langs en zijn betrokken bij het gezinshuis. Ze passen regelmatig eens op en we doen regelmatig allerlei activiteiten met elkaar.

In 2008 zijn wij begonnen als crisis pleeggezin. In deze periode hebben verschillende kinderen al voor korte of langere tijd bij ons gewoond en na verloop van tijd hebben wij besloten om voor langdurige pleegzorg te kiezen. Vanaf eind 2014 zijn wij een gezinshuis geworden.

Onze motivatie:

Na een aantal jaren pleeggezin te zijn geweest, hebben wij ervaring opgedaan in het opvangen en begeleiden van kinderen in ons huis. We kregen te maken met hun verschillende problematiek, hun biologische omgeving en het samenwerken hiermee. We wilden kinderen, die in hun ontwikkeling bedreigd worden, op een kleinschalige, professionele manier een warme en betrokken woon- en leefomgeving bieden, waarin zij zich thuis voelen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Door onze ervaring en achtergrond kunnen wij kinderen in een stabiele en kleinschalige omgeving een individuele benadering bieden en kunnen een bijdrage leveren aan het herstel van de problemen van de kinderen.